Leidingcursus en uittesten nieuw klimmateriaal

Afgelopen zaterdag was er voor voor de jeugdleden van Kon-Tiki geen opkomst. De leiding moest namelijk ‘in de schoolbanken’. Zoals misschien wel bekend moet je als je leiding bent bij scouting voldoen aan een aantal eisen. Tot voor kort moest je dan twee maal een weekend op training georganiseerd door de regio, als je dat volbracht was je officieel erkend (bege)leiding. Nu gaat Scouting Nederland over op een nieuw systeem, het zogenaamde ‘Scouting Academy’ wat gebaseerd is op het behalen van een aantal competenties. Om de huidige leiding ook weer bevoegd te krijgen in dit nieuwe systeem kwamen er afgelopen zaterdag drie mensen van de regio langs om ons bij te scholen. Zelfs een deel van het bestuur was aanwezig om te zien wat er allemaal nieuw is. Zo tegen drie uur ’s middags waren we weer helemaal op de hoogte en klaar om in de toekomst ook weer goed leiding te kunnen geven.

Na deze leerzame bijspijkerdag viel er nog meer te leren, maar zeker ook te spelen. Het nieuwe klimmateriaal werd namelijk uit het magazijn gehad en ingewijd. We hebben namelijk weer een heleboel tuigjes, klimmateriaal en een nieuwe kabelbaan! Na een korte uitleg over het materiaal door Theo en Henkjan konden we naar buiten om de kabelbaan op te bouwen. Doordat we nu een spanner hebben hoeven we niet meer het katrollen liggen te hannessen maar kunnen we heel snel een superstrakke kabelbaan maken. Ook hebben we de tuigjes en abseiltouwen uitgeprobeerd door middel van krattenstapelen. De bedoeling daarvan is om zelf een zo hoog mogelijk stapel te maken van bierkratten. Omdat dat soms tot een toren van meer dan 25 kratten leidt is het nodig om te zekeren zodat er geen botten gebroken worden. Dit hebben we tot in het donker gedaan, waarna er afgebroken werd en we nog wat gedronken hebben.