Sint Joris

Onze groep is op 26 april jarig, en dit jaar werd onze 43e verjaardag gevierd op de 28e. Tegelijk hiermee vierden we Sint-Jorisdag, de naamdag van de berschermheilige van Scouting. Als je meer wilt weten over Sint Joris is de scoutpedia pagina een mooi beginpunt.

Om één uur verzamelden alle speltakken op het clubhuis en hebben we gezamenlijk geopend. Daarna werd duidelijk wat er allemaal ging gebeuren. Er was in het bos rondom scouting een tochtje met verschillende posten uitgezet. In je eigen speltak ging je dan van post naar post waar allemaal leuke spellen te doen waren onder leiding van één van de figuren uit het verhaal van Sint Joris.

Zo was er een mooie touwbaan waar je samen met Joris over een aantal bruggen en netten moest klimmen. Verderop in het bos stond de hofnar, bij hem waren er gekke spelltjes met jongleren en een soort bomenverwisselen, maar dan met stokken. Dat was nog best lastig!

Nog  weer een eind verderop stond de schildknaap van de koning. Bij hem moest je in een kruiwagen klimmen en met een grote lans allerlei verschillende voorwerpen aantikken. Het was net ringsteken op een paard… Als je dan verderliep naar het zwaartepunt van Nederland kwam je uit bij de mooie dochter van de koning. Een beetje prinses kan natuurlijk heel hard gillen, en kennelijk moeten prinsessen ook heel goed kunnen klimmen. Dus de opdracht was dan ook om zo hoog mogelijk in een touw te klimmen om daarna de longen uit je lijf te schreeuwen. Als je het hardst kon schreeuwen van je groep had je gewonnen!

Weer verder richting het clubhuis liep je ineens de draak tegen het lijf. De voorraad jonkvrouwen begon op te raken en nu moest hij gaan leren wat hij verder nog kon eten naast schone prinsessen. Om hem te helpen kon je een potje memory spelen met je groep. Bijna naast het clubhuis lag de schietbaan van de koning. Bij hem kon je leren hoe je met een echte pijl en boog van alles kunt raken.

Toen iedereen alle spelletjes gedaan had was het tijd voor een potje Hollandse leeuwen met de hele groep. Van bevers tot explorers en natuurlijk ook een aantal stafleden, iedereen deed mee. Om daarna weer bij te komen en af te sluiten met een toneelstuk van Sint-Joris in onze mooie nieuwe kampvuurkuil.