Een zonnige spelletjes / knutsel opkomst

Hoi allemaal

Vandaag zijn we begonnen met overloop tikkertje, daarbij was het de bedoeling de overkant van het veld te halen zonder getikt te worden. Werd je nou wel getikt, dan moest je helpen tikken. Dit was erg leuk. Vervolgens zijn we stoorzender gaan spelen. Dit was best moeilijk, een deel van de groep moest een woord zeggen, wat dan door een ander deel van de groep moest worden herhaald. Dit klinkt heel makkelijk, maar er waren ook een paar bevers die tussen deze groepen in stonden en die stoorzender moesten spelen. Hun taak was om er voor te zorgen dat het woord niet werd gehoord. Gelukkig kunnen onze bevers heel goed geluid maken en het lukte de stoorzenders dus aardig om te storen.

Toen dit was afgelopen heeft Rebbel een bal gepakt en is ze de regels van het spel koppen of vangen uitgelegd. De bevers moesten in een kring gaan staan, met 1 bever in het midden. Hij moest de bal naar de andere bevers toegooien en daarbij melden of de bever de bal moest vangen of terugkoppen. Lukte dit niet dan was je af en moest je je omdraaien.

Bij het spel bommetje wat we daarna speelden moesten de bevers de bal doorgeven terwijl deze elk moment kon ontploffen. Had je de bal vast als deze ontplofte dan was je af. Wanneer de bal ontplofte…, dat werd besloten door een bever die buiten de kring stond. Maar hij kon niet  zien wie de bal had. Behoorlijk spannend dus!

Na al deze actieve spelletjes zijn we maar naar binnen gegaan om lekker te knutselen. Wat we hebben geknutseld zullen de mama’s morgen (13-5-2012) wel zien!

Van zo’n ochtend spelletjes spelen en knutselen krijg je wel dorst! Gelukkig was er lekkere limonade waardoor we weer genoeg energie kregen om nog 1 keer het overloop spel te spelen. Helaas was het toen alweer 12 uur en moesten we sluiten. Na het sluiten kregen we een briefje mee voor de nieuwe website en de boodschap dat we de komende twee weken geen opkomst hebben. Dat betekent dat we pas op 2 juni weer opkomst hebben.

Graag tot dan!