Beverkampje 2012

Vrijdag 22 juni

De boodschappen zijn gedaan, de limonade staat klaar en de leiding wacht in spanning op de kinderen die zich opgegeven hebben voor het piratenkamp. Ze zullen toch wel komen? Of is het allemaal net te spannend?

Pfieuw, rond kwart over 4 komen de eerste piraten binnen.  Om te beginnen mogen ze hun spullen vast klaar leggen in het beverlokaal, waar we vanavond slapen. De tijd dat iedereen ’s nachts op eiermatjes ligt is voorbij; maar liefst 2 bevers hebben een luchtbed mee waar de leiding jaloers op is. Als alle kussens, slaapzakken en knuffels klaar liggen kunnen de papa’s en mama’s weer naar huis en kan het piratenkamp beginnen!

Zes bevers sterk beginnen we met de eerste opdracht. We krijgen een schatkaart. Er is een plattegrond van een lokaal in het clubhuis op getekend met een kruisje waar de schat moet liggen. Na wat puzzelen komen we erachter dat hij achter de prullenbak in ons lokaal moet liggen. Maar in plaats van een schat is het een nieuwe schatkaart. Weer gaan we zoeken. Na schatkaarten te hebben gevonden achter de deur, tussen de kapstok en  in de keuken hebben we eindelijk de kaart naar de schat in handen. Die schat is niet gemakkelijk te vinden. Na veel zoeken en  de kaart helemaal uitgeplozen te hebben vinden we de schat dan eindelijk in een grote band buiten. Het is een piratenvlag. Dat komt goed uit!

Omdat de meesten er al een lange schooldag op hebben zitten en deze opdracht ook de nodige energie kostte, hebben we wel een goede maaltijd verdient. Helaas heeft niemand zin in boerenkool met worst dus gaan we toch maar patat met kroket en frikandel eten. Natuurlijk niet vanaf een bord, echte scouts bedekken de tafel met aluminiumfolie en kunnen zo van tafel eten!

Daar krijgen we zoveel energie van dat we nog een paar spelletjes doen. Op het grote veld wijst de leiding een blinde piraat aan die (geblinddoekt) door zijn medepiraten van het zinkende schip af geholpen moet worden. Dat valt niet mee. Links, rechts, achteruit, rechtdoor of toch…? Na een paar rondjes gaat het steeds beter. Nog even rennen om de laatste energie kwijt te raken, samen in het slaaplokaal zitten en dan is het tijd voor een film. We kijken Pipi Langkous- het grote piratenavontuur. De film is erg leuk, er worden veel grappen in gemaakt. Zodra de film afgelopen is mogen de bevers hun tanden poetsen, gezichten wassen en lekker in bed gaan liggen. Even denkt de leiding dat ze snel zullen gaan slapen omdat ze moe zijn…. Maar helaas. Net als voorgaande jaren kunnen de kinderen erg goed doen alsof. Gelukkig is het na een uur of 2 en veel bezoekjes van de leiding dan echt stil in het lokaal en kan er lekker geslapen worden. ZzzZzzZz.

Zaterdag 23 juni

Hoewel het de bedoeling was dat de bevers om half 8 door de leiding gewekt zouden worden, komen de bevers de leiding net voor 7 uur wakker maken. Omdat het opstaan hun iets meer moeite kost mogen de kinderen nog even een kussengevecht in het lokaal houden of rustig blijven liggen tot ze geroepen worden voor het ontbijt. Daar zit een gebakken eitje bij voor de liefhebber.  Omdat we straks naar Schateiland gaan, ruimen we de slaapspullen vast op. Dan hoeven we dat niet meer te doen als we terugkomen. Nog even de tanden poetsen, de lokalen vegen en een spelletje buiten en dan kunnen we gaan. Om 10 uur komt bever Xavier op scouting. Hij ging helaas niet mee met het kampje maar nu wel, gezellig! Zodra we bij Schateiland zijn komt ook bever Anneke eraan. Het duurt eventjes voor we naar binnen kunnen omdat we op een andere groep moeten wachten. Gelukkig kunnen we wel meteen beginnen met spelen. De leiding wijst nog een plek aan waar de bevers naartoe kunnen als ze iets willen vragen. In Schateiland kun je klimmen, bootjes besturen, waterkannonen afschieten en nog veel meer.

Rond 12 uur krijgen we trek. Gelukkig wordt er niet veel later omgeroepen dat de bevers hun eten op tafel staat: een broodje frikandel of kroket. Natuurlijk met een grote kan limo voor de dorst. Na het eten kan er nog even gespeeld worden en dan gaan we weer terug naar het clubhuis. Daar aangekomen spelen we nog wat op het veld en dan komen de eerste papa’s en mama’s alweer om ons op te halen. Zo springerig als de bevers in Schateiland nog waren, zo moe beginnen ze er nu uit te zien. Na alle spullen uit het lokaal gepakt te hebben kan iedereen (met een Beverkamp 2012- banaan op zak) naar huis om lekker uit te rusten. Volgende week is er nog een barbecue en dan is het scoutingseizoen alweer voorbij.

Volgens mij heeft iedereen het erg naar z’n zin gehad op kamp. We zien jullie zaterdag en anders in september weer, de eerste opkomst van het seizoen!

Rebbel, Stanley, Stuiter & Keet