Stafkamp in Mook

Op vrijdag 14 september omstreeks 15:00 verzamelde een groepje leidinggevenden, stamgasten en bestuursleden van kontiki bepakt met matjes, slaapzakken, schone kleren en laptoppen (er was zelfs een printer mee!?) op het clubhuis om een weekend met zijn allen op kamp te gaan. Natuurlijk kon niet iedereen om 3 uur aanwezig zijn, maar daar was aan gedacht die mensen mochten direct naar het kampterrein toerijden. Toen iedereen er was zijn we in de auto’s gestapt om naar het prachtige Limburg toe te rijden.  Nadat de meeste een uur vast hadden gestaan op de A50 waren we toch eindelijk in Mook waar ons kamp begon met het opbouwen van het kampterrein en eten koken.         ’s Avonds was er een buitenbioscoop opgebouwd waar we met zijn allen naar “(Marvel) the Avengers” hebben gekeken.

De volgende ochtend was de wek crew vroeg op om alvast koffie te zetten, en deze niet bij de tenten te bezorgen, zodat iedereen (behalve Martijn) zijn tent wel uit moest komen om het bruine goud te nuttigen. Na een heerlijk ontbijt werd de eerste activiteit uitgelegd. Het was de bedoeling in groepjes over het terrein te lopen om bij verschillende posten allerlei activiteiten te doen. Zo was er bijvoorbeeld een spinnenweb waar iedereen doorheen moest zonder het touw aan te raken,en kon je bugs schieten. Natuurlijk waren er ook productieve onderdelen deze ochtend, het was namelijk mogelijk om de nieuwe spelmateriaal kisten te versieren, en Harm stond met de kettingzaag boomstronken te bewerken, die de rest dan met beitels nog mooier mocht maken om zo een nieuwe totempaal voor bij het clubhuis te creëren. ’s Middags was de klapper van het kamp, toen er in het bos dat aan ons terrein grensde gelasergamed kon worden.

Hierna was het echter echt tijd om vuur te steken, zodat we een mooie bbq hadden om de biefstukje op te gooien. De avond was gevuld met een leuke quiz waarin Bart onze kennis heeft getest met Muziekvragen, Irene heeft laten zien dat knock you socks of nog best pijn kan doen, er hartelijk gelachen kon worden om grappige babyfoto’s  en iedereen weer heeft ervaren hoe moeilijk vier letterwoorden eigenlijk zijn. Uiteraard heeft elke quiz een winnaar en een prijs, zodoende werden er onder het winnende team 4 scheetkussens verdeeld.

Zondagochtend stond er een spannend risk spel klaar, waarbij de gevechten tussen landen werden uitgevochten met spelletjes als darten, blind volleybal, cubben of Spiekersloan. Toen de winnaar bekend en de lunch genuttigd was, was het helaas alweer tijd om de tenten op te ruimen en de auto richting Putten te sturen.