Een kort maar wel heel leuk weekend met veel (boerderij)pret

Ja de zomer komt er weer aan, en dat betekend natuurlijk ook zomerkamp.
Voor de bevers is dit altijd wel erg spannend en daarom is dit dan ook altijd maar 1 nachtje, op het bekende clubhuis in Putten, zo ook afgelopen weekend.
Hoewel 24 uur voor een kamp misschien kort klinkt is er in deze tijdsperiode veel te doen, zeker als je laat gaat slapen en vroeg weer wakker wordt.

Afin, aan het begin beginnen. Om 17:00 uur stond de leiding met smart te wachten op de Bevers, en nadat alle kinderen aanwezig waren en hun matje alvast hadden klaar gelegd, was het natuurlijk al weer laat genoeg om te eten. Gelukkig waren er genoeg patatjes, frikandellen en kroketten. Er was zelfs sla! Ondanks dat de gemiddelde bever niet van groenvoer houdt, laat staan van de tomaatjes die er doorheen zaten, moest iedereen toch sla eten. De vieze gezichten die bij het eten van de sla werden getrokken verdwenen echter alweer snel toen de leiding aankwam met het toetje, een ijsje.

Na het eten mochten de Bevers de leiding helpen met zwaar werk, er moesten namelijk grote balken versjouwd worden. Natuurlijk was dit niet zonder reden want van deze balken is een mooie schommel gemaakt. Nadat de schommel bezweken was onder het gewicht van vele kinderen, mocht iedereen een keuze maken. Of alvast je pyjama aan, of samen met Bas Bos een rondje wildspotten. zo’n kleine 30 minuten verder was iedereen terug van het wildpsotten zonder wild te spotten, maar het was natuurlijk wel spannend genoeg, En werd de beamer aangesloten zodat we met zijn allen lekker op de bank een film konden kijken. Nog weer een half uur later was de Beamer niet alleen aangesloten maar deed deze het ook nog eens zodat de film kon beginnen.

Aan het einde van de film was het dan ook de hoogste tijd om te gaan slapen, of heimwee te krijgen. Nadat alle heimwee was gesust en iedereen netjes in zijn bedje lag duurde het natuurlijk nog tot 12 uur voordat iedereen stil was en ook echt sliep. “hmm dit is wel erg laat, maar dan kunnen we morgen wel lekker uitslapen.” Dachten wij als leiding. Stiekem wisten wij wel beter, en dit werd de volgende ochtend om kwart voor zes ook bevestigd. Dit was namelijk de tijd waarop eerste bever de lichtknop had gevonden en deze, in de veronderstelling dat de andere kinderen wel door zouden slapen, fanatiek uit en aan is gaan doen. Vervolgens hebben alle kinderen gelukkig nog een klein uurtje rust kunnen pakken, maar om 7 uur waren alle kinderen wel echt klaar wakker.

Nadat de kinderen, omdat ze van de leiding nog niet uit het lokaal mochten, van hun matjes één grote boot hadden gemaakt. Was het tijd voor de ochtend gymnastiek. Hier is maar weer eens bewezen dat een beverleiding geen sportleraar is, want maar 3 kinderen waren zo fanatiek om ook werkelijk mee te doen. Gelukkig waren alle bevers er wel voor te porren om een rondje om het veld te rennen. Hierna was er gelukkig ontbijt.

Na het ontbijten zijn alle bevers in het bos achter het clubhuis verschillende spelletjes gaan doen. Zo hebben we boompje verwisseld, omgekeerd verstoppertje gespeeld, en nog een spelletje welke ik even heb gemist. De tijd gaat snel als je het leuk hebt, en voordat we het wisten stonden er 2 ouders op de stoep. De Mama van Anneke, en de papa van Henkjan hadden ons namelijk hulp aangeboden, en zouden ons dus naar de middag activiteit brengen. Maar wat dat was, was natuurlijk nog een verassing… waar het niet dat Stanley het weer eens aan 2 mensen verklapt had en iedereen dus wist dat we naar de Boerderijpret zouden gaan.

De Boerderijpret is eigenlijk gewoon een grootte schuur met daarin een heel groot klimrek met meerdere glijbanen, mega grootte LEGO stenen, een ballenbak, en nog veel meer… oh ja er was ook nog een springkussen. Een groot springkussen. Zo groot dat je er bijna niet af kon vallen, en op het springkussen zelf vallen doet natuurlijk geen pijn. Dit was dus de perfecte plek om met de leiding de stoeien, vooral hulpleidingen Steven en Rozemarijn kregen het zwaar te verduren. Gelukkig hoefde je niet perse te spelen bij de Boerderijpret, als je echt moe was kon je bijvoorbeeld ook lekker op het gras gaan liggen slapen. Omdat de meeste bevers ondertussen al hun energie al in het spelen hadden gestopt, vond de leiding dat het goed was geweest. We moesten weer terug naar scouting. Erg jammer natuurlijk maar misschien ook wel weer leuk want toen we weg gingen kregen we van de meneer van Boerderijpret zomaar een ijsje!

Omdat de bevers toen al zo moe waren heeft de leiding de papa’s en mama’s maar gebeld dat ze een half uurtje eerder zouden stoppen. Gek genoeg leken de bevers het helemaal niet erg te vinden, natuurlijk was het wel jammer dat we wat minder lang doorgingen, maar het was vooral heel fijn om papa of mama weer te zien!
Afin het weekend, en mijn verhaal is voorbij, maar de pret nog niet. Want gelukkig hebben we de foto’s nog.

Groetjes de Beverleiding