Het heerlijk ochtendje is gekomen

Elk jaar vlak voor 5 december, weet de goedheiligman ondanks het feit dat hij het in deze periode al zo druk heeft, scouting kontiki toch weer te vinden.
Zo ook dit jaar, en wonder boven wonder ging alles dit jaar goed. Meestal is er wel een piet die de hulp van de kinderen nodig heeft omdat de pakjes kwijt zijn, de pepernoten op of een andere rampzalige gebeurtenis die roet in het eten zou gooien. Dit jaar ging alles echter goed, dit tot teleurstelling van de leiding, die er nu zelf voor moest zorgen dat de kinderen iets te doen hadden tot de Sint kwam. Gelukkig had de leiding voor de zekerheid al aantal mooie onderdelen bedacht waar de kinderen zich mee konden vermaken. Ze mochten zich namelijk een ochtendje in het zware leven van een zwarte piet onderdompelen. Dit deden ze door te oefenen wat een piet allemaal moest kunnen. zo moesten ze kado’s in schoorsteen werpen, kruiwagen vol met kado’s (kinderen) van A naar B brengen. een klimcursus voltooien. Ook werd het oog voor detail even onder de loep genomen, en moest men alledaagse producten herkennen doormiddel van tast.
Hoe leuk dit alles ook was, de aandacht was snel verdwenen toen er 3 pieten met zakken vol pepernoten en kado’s het scouting terein op kwamen lopen, gevolgd door de enige echte goedheiligman. Natuurlijk had de Sint weer veel te bespreken met de kinderen, en zelfs een gedichtje voor de leiding van de Haveli Horde. Maar toen de pepernoten op waren, en het grote boek uit was, was het eindelijk tijd voor de langverwachte cadeautjes. De sint wist gelukkig alle kinderen en leiding weer blij te maken met mooie presentjes, of dit nou een goocheltruck, mooie viltstiften, of een piraat was.
Bij deze willen wij natuurlijk nogmaals de Sint hartelijk bedanken voor de cadeautjes, en voor het feit dat hij en zijn pieten ook dit jaar weer tijd voor ons wisten vrij te maken!

Dank u wel Sinterklaas, en graag tot volgend jaar!