Ouder-Bever kamp 2014 & installeren

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver, nadat alle bevers zich er al weken op hadden verheugd mochten ze dan eindelijk op kamp.
Maar dit was niet zomaar een kamp, want papa of mama mocht mee, zodat zij ook konden zien wat hun bevers nou eigenlijk op scouting doen.
Het kamp begon dan ook met een van de favoriete spelletjes van de bevers, verstoppertje. Dit ging natuurlijk heel goed, want de meeste bevers wisten hun eigen vader of moeder zonder enig schuldgevoel aan de zoeker te verraden. Nadat bas bos ons daarna nog wat had geleerd over alle bomen die er in het bos stonden, waren de patatjes eindelijk gearriveerd, en kon er lekker gegeten worden.
Zoals altijd worden kampjes pas echt leuk als het donker word, zo ook dit kamp. We gingen namelijk in het donker een speurtocht houden in het bos. Stanley was samen met de moeder van Mienke vooruit gelopen, en die hadden overal breaklights neergelegd, zodat de bevers deze konden volgen. Dit spoor van lichtgevende staafjes eindigde in de kampvuurkuil, waar al een mooi vuurtje brandde, en een hoop marshmallows klaarlagen. Toen de marshmallows op waren, was het toch echt bedtijd voor de bevers waarna de papa’s en mama’s nog even bij het vuur hebben gezeten.

De volgende ochtend waren de bevers, en dus ook de ouders, vroeg wakker. Nadat alle slaapspullen waren ingepakt, en het ontbijt was genuttigd vertrokken we richting de schaapskooi bij Ermelo, om daar lammetjes te kijken, in bomen te klimmen, en een mooie wandeling over de hei te maken. Eenmaal weer terug op scouting was iedereen zo moe, dat we weinig anders konden doen dan een film kijken. Om 4 uur was de film afgelopen, wat een mooi toeval was, want dat was precies het moment dat de rest van de papa’s & mama’s, maar ook opa’s & oma’s e.d. kwamen. Om te kijken hoe de bevers voor het eerst in hun leven geïnstalleerd werden. De bevers moesten onder een tafel door kruipen, waar aan het einde Rebbel ze op stond te wachten. Dan moesten ze de hand van Rebbel vastpakken, en Rebbel nazeggen: “Ik ben een Bever, en wat bevers doen, doen ze samen.” Daarmee waren ze officieel geïnstalleerd, en kregen ze hun badges, hun das, en hun installatieplaat. Nadat iedereen geïnstalleerd was, was het tijd voor taart.  Toen was het alweer 5 uur, en moesten we sluiten en mochten we allemaal weer naar huis.