Voorbereidingsopkomst RSW

Zaterdag 15 maart

Na het openen verzamelde de deelnemers van RSW 2014 zich bij de boomstammen. Niet wetend wat zich allemaal te wachten stond maar vol enthousiasme. Zodra de uitleg gedaan was konden de kinderen naar binnen om daar de tips en tricks van de RSW mee te krijgen. Vanuit de kinderen kwamen er ook leuke ideeën zoals een schelpenketting slinger als versiering en ze wilde gelijk de slavernij doorvoeren in de thema aankleding.

Het thema van de RSW is dit jaar namelijk de V.O.C. een thema waar je heel veel mee kan en goed op door kan fantaseren. Zoals je hierboven al gelezen hebt deden de kinderen dat natuurlijk ook en daar hoorde ook velen grappen over de polder ook bij! Na enige tijd konden de kinderen overgaan op het praktische gedeelte van het voorbereiden van de RSW. Na iets gezucht en gesteun kwamen wij aan op het oefenen van een keuken. De dames ging dit best gemakkelijk af, de jongens hadden hier wat meer moeite mee en in de uitvoering leek de keuken van de jongens dan ook meer op een boot, leuk voor het thema natuurlijk! maar niet praktisch om te functioneren als keuken.  Nadat alles afgebroken was konden de kinderen gaan sluiten.

Zaterdag 29 maart hebben de kinderen die gaan strijden op de RSW weer een voorbereidingsopkomst en hier gaan wij verder met het oefenen van de praktische dingen van de RSW!