Ybo, Matthijs en Job waren naar Hit Kamp in Zeeland: Game Time.

Nadat we geholpen werden met onze tent opzetten werden we geroepen op het grote veld.

We gingen  toen een spe  l doen… Bobbediebobbediebop. Doel van het spel wel was snel te reageren.
Daarna een ander spel ‘Krantenmeppertje’. Je staat dan in een kring met een krant en je moet iemand slaan.
Degene die geslagen ‘gaat worden’ moet snel een andere naam zeggen om te voorkomen dat je geslagen wordt.
Zo leer je elkaar snel kennen.

Daarna kon je lekker vrij spelen. Op een moment moesten we zelf vuur gaan maken om eten te gaan koken.
Matthijs was verantwoordelijk voor de macaroni en de groenten maar had dat bij elkaar gedaan.
Ybo ging van het gehakt balletjes maken en Job, als vegetariër ging met een groepje vegetariërs koken.
Eigenlijk was het eten geen mislukking maar het koken zelf was rampzalig. Na de afwas was de bonte avond.
Daar hadden we niet echt op gerekend maar wel ons thuis goed op voorbereid.
Omdat het thema James Bond (007) was, zou Job als Ober James het podium betreden, Ybo met een bontvachtje als meneer Bont en Matthijs in pak als James Bont.
Helaas hadden ze geen leuk 007-deuntje maar hadden wij van te voren een perfecte act ingestudeerd met ballonnen die we op het podium veranderden in pistolen.
Daar hebben we veel gelach en punten mee gescoord.

De volgende dag hadden we paasontbijt met heel veel scouts op een andere locatie. Die andere scouts zaten op andere HIT-kampen in Zeeland. Daar kwamen we ook broer Boy en Ioannis tegen. Daarna gingen we via Veere naar Neeltje Jans, de Delta Werken. Dat vonden we erg interessant. ’s Middags hadden we een Hike van 15 kilometer en moesten we onderweg een Sudoku oplossen.

Gelukkig gingen we ’s avonds barbecueën en daar zijn we erg goed in dus hebben heerlijk gegeten. Op tweede paasdag hebben we nog heerlijk gespeeld en kwamen ’s middags ouders ons ophalen. We waren enorm verrast dat we de meeste punten hadden gescoord tijdens deze HIT met o.a. ons mooie bordje, onze act en nog veel meer en werden 1e. Omdat we 1e werden kregen we een enorme zak met chocolade eitjes die nog steeds niet leeg is….

Na een lange rit werden we ook nog beloond met een Mc Donalds en sloten wij een hele leuke HIT af.
We kunnen iedereen zo’n leuk HIT-kamp aanraden en weten dat we volgend jaar zeker weer gaan.

Boy en Ioannis waren ook op HIT Zeeland en deden de TeCoHit.
Daar gingen ze allerlei experimenten uithalen zoals frikadellen elektrocuteren, met een 3D printer spelen, printplaatjes en chips bewerken en nog veel meer leuke dingen.

DSC_5089  DSC_5092  DSC_5102