Explorers op vlottenkamp

Tijdens het pinksterweekend waren er diverse kampen. De verkenners en padvindsters waren in Nunspeet te vinden voor de pikanu. Ook de explorers waren een deel van het weekend in Nunspeet. Daar hebben we namelijk op een camping aan het water onze vlotten gebouwd voor het vlotten kamp. Nadat we alle spullen ingepakt hadden en we op de camping aangekomen waren konden we meteen beginnen met bouwen. Een aantal explorers had nog nooit een vlot gebouwd, dus er viel genoeg te leren. Gelukkig werd dit snel opgepakt en kon  al vrij snel een van de twee vlotten te water, waarna het andere vlot ook binnen no-time klaar was.

Daniël met peddelen ging het niet zo snel vooruit, maar gelukkig was het water bijna het hele stuk ondiep waardoor we gewoon door het water konden lopen. Daarnaast had Daniel een motorbootje mee zodat hij ook wat kon slepen als het nodig was. Dat hoefde niet meteen, want we hadden alle tijd en het was erg mooi weer: alles kon op zijn gemakje. Ergens halverwege de middag kwamen we aan op het eilandje waar we zouden slapen. Het bleek dat we niet de enige waren. Maar er was nog genoeg plaats voor onze tentjes op het eilandje. Al snel bleek dat een vlot ook een mooie bank met tafel kan zijn, extra handig dus! Uiteraard was het weer vooreen barbecue, dus ie hebben we tegen de avond aangestoken en daarna zijn we verder gegaan met een kampvuur.

De volgende dag begon ook weer mooi, misschien wel te mooi want om een uur of half acht was iedereen de tent al uitgebrand. Even na het ontbijt trok de lucht dicht en werd het grijs, toen hebben we de tenten ingepakt en besloten om ook meteen maar alles in te pakken en terug te gaan naar het vaste land. Toen we net de haven uit waren begon het te regenen en dat stopte pas weer toen we terug waren. Als je dan op het vlot zit wordt het stiekem toch wel koud. Gelukkig begon de zon te schijnen op het moment dat we weer voet op wal zetten, iedereen kon weer opdrogen en opwarmen, nog voor het afbreken en inpakken.

Zeker weer een geslaagd kampje!