Installatiekampje!

Meisjeswelpen verheugen zich op een aantal dingen voor opkomsten: bruisballen, abseilen en.. kampje! Vandaar ook dat iedereen op vrijdag 7 november met een enorme grijns bij het scoutinggebouw kwam, met weekendtassen vol voor een nachtje slapen. Die grijns werd groter toen ze zagen dat Rikki Tikki Tavi kwam meehelpen dit kampje! Nadat iedereen zich had opgegeven gingen we beginnen met het officiële gedeelte van het kampje, namelijk de installatie. Er moesten wel 9 (soms niet zo) nieuwe meisjeswelpen geïnstalleerd worden en een leiding, Kaa! Voorzichtig naar voren schuifelen, linkerhand op de vlag (omhooggehouden door twee giechelende oudere welpenmeisjes) en dan de belofte na zeggen. Na elke belofte klonk een hard applaus en spelde Malchi de insignes op. Er werden veel foto’s gemaakt, en na Kaa’s installatie gingen de ouders ‘eindelijk’ naar huis.

Het feest kon beginnen. Dus snel chipjes en popcorn maken en een grote bioscoop bouwen. Tijdens ‘Verschrikkelijke Ikke’ smaken zelfgemaakte chipjes toch echt het lekkerst, en zelfs de popcorn was (uiteindelijk) gelukt! Na de film moest iedereen naar bed, het was ook al heel laat. Toen iedereen in bed lag begon het kampje pas echt, er werd wat af gegiebeld en overal waren zaklamp flitsen.

Na een korte nachtrust vroeg uit de veren om een ontbijtje te eten en snel alle spullen uit het jongenslokaal halen. Nadat alles weer was opgeruimd liepen we naar het Speelbos bij Schovenhorst. Daar werden veel hutten gebouwd en er werd veel geklommen op de speeltoestellen. Als drankje was er thee, maar dan wel uit een appel! Dus eerst de appel uithollen als kommetje en dan heerlijk zoete thee drinken!
Helaas was het daarna alweer tijd om terug te gaan. Het was een superkampje! En iedereen ging thuis waarschijnlijk snel even een middagdutje doen, dat is in ieder geval wat de leiding heeft gedaan (;