Staf en Bestuursweekend 2015

In 2013 is besloten dat er wel eens weekend kon worden georganiseerd speciaal voor alle staf en bestuursleden van scouting Kon-Tiki. Dit bleek een groot succes en al snel werd besloten dat we dit prima vaker konden doen. Zodoende stond vrijdag middag 3 april een groot deel van de Kon-Tiki vrijwilligers klaar om richting de polder te vertrekken.

Eenmaal aangekomen bij scouting vereniging Hannie Schaft in Almere, was het tijd om de toon te zetten. Het moest een leerzaam maar vooral leuk weekend worden. Bij een vereniging waar we altijd hulp kunnen gebruiken in grote en kleine zaken, was de eerste activiteit dan ook een schot voor open doel. Een workshop “netwerken” gegeven door Ingrid Manasse http://www.ingridmanasse.nl/ . Tijdens deze workshop hebben we op een leuke interactieve manier de basis geleerd van het onderhouden van een netwerk en vooral hoe mensen te benaderen met vragen of verzoeken.

Na een leerzame eerste dag en een korte eerste nacht kon de zaterdag gevuld worden met wat minder serieuze zaken. Zodoende gingen we in teams de stad in om daar opdrachten te voltooien, hebben we de Leeghwaterplas verkent met vlot en kano en is de dag afgesloten met een pubquiz georganiseerd door Bart Lissenburg.

Om het kamp op actieve manier af te sluiten begonnen we zondag morgen, net iets te vroeg, met een workshop Krav Maga. Dit een sport gefocust op zelfverdediging. Bij deze workshop heeft Krav Maga trainer Dries van der Velden http://selfdefenseandprotection.nl/ ons geleerd hoe te reageren in extreme situaties.

Na deze actieve morgen activiteit, kon het weekend afgesloten met de conclusie dat ook editie 2 van het Staf en Bestuursweekend weer een succes was. Dit gaat natuurlijk niet zonder de nodige bedankjes, Ingrid, Bart en Dries hartelijk bedankt voor jullie inzet bij het regelen van leuke en leerzame activiteiten. En alle deelnemers bedankt voor jullie aanwezigheid en persoonlijke inbreng in dit weekend.