PiKaNu 2016

Uitgeput maar voldaan zit PiKaNu 2016 er weer op. Het thema van de PiKaNu was dit jaar pika spy en binnen dat thema hebben wij allemaal activiteiten gedaan.
Vrijdag 13 mei kwamen de verkenners en padvindsters binnen druppelen op het zwarte veldje in Nunspeet.
Gelijk werden de kinderen aan het werk gezet en mochten hun slaapvertrek opbouwen voor de komende drie dagen.
Na de officiële opening begon het programma, de kinderen mochten van post naar post om hun spionnen vaardigheden te oefenen en toe te passen. Eenmaal terug van het spel hebben de jongens en meiden nog even een broodje knakworst gegeten en toen gingen ze naar bed.

Toen de muziek op zaterdag aan ging wisten wij dat er een nieuwe dag op de PiKaNu zou beginnen. De kinderen kwamen hun bed uit en begonnen aan de ochtendgym. Na de ochtendgym hebben wij ontbeten en een lupa gesmeerd voor de tocht. Tijdens de tocht hebben de kinderen nog allemaal activiteiten gedaan die vielen binnen het thema PiKa spy en hebben ze vooral heel veel gekletst. De regen mocht de pret niet drukken! De omgeving was prachtig en zo nu en dan scheen ook nog de zon! Toen wij terug kwamen van de tocht hebben wij nog met zijn alleen leiding bal gespeeld, dit jaar ging gelukkig alleen de leiding  stuk en niet de kinderen! Na een gezond potje leiding bal mochten de kinderen aan tafel om te wachten tot het hun beurt was om eten te halen bij het buffet. Iedere groep heeft iets gekookt en de kinderen mogen dan kiezen welke maaltijd zij gaan eten. Na het eten kwam de gevreesde afwas en gingen de kinderen weer spelen en meiden begluren door de verrekijker. Dit jaar gluurden de jongens niet alleen maar gingen ze er ook daadwerkelijk op af! De meiden van Nunspeet waren dit jaar niet veilig door de casanova’s van de verkenners. Op zaterdagavond is er ook een disco avond en verschillende dance moves kwamen voorbij, de muziek werd ook afgewisseld met kleine activiteiten waarmee je wat lekkers kan winnen. Ben won met de ei loop race en Lars was de beste vermomde spion op het podium, met dank aan de make-up kunsten van Mae en Nanouk. Na het feesten gingen bijna alle kinderen terug naar de tent om wat chips te eten en fris te drinken. Behalve Thom, hij zat tussen de meiden in van Nunspeet, goed voor elkaar hoor ;)!

De kinderen gingen weer naar bed en toen de volgende ochtend door de boxen “hallo wereld” galmde kwamen kwamen de kinderen langzaam hun bed uit om weer mee te doen aan de ochtendgym. Na de ochtendgym gingen wij weer ontbijten en vervolgens liepen wij naar de activiteit bij het rondehuis veld. Na een potje levend cluedo hebben wij geluncht met pannenkoeken en daarna begonnen de workshops die alle groepen hadden voorbereid. ’s avonds aten wij weer ecoroni met de Irmin Taweb en daarna begon het kampvuur waar onze kinderen uit volle borst let it go van frozen zongen. Na het kampvuur hebben de kinderen nog even bij de tent gezeten en daarna gingen zij naar bed om aan de laatste nacht van de PiKaNu te beginnen.

Toen ’s ochtends weer de muziek aan ging hebben de kinderen voor de laatste keer ochtendgym gedaan en ontbeten op kamp. Na het ontbijt begon er een posten spel waar de kinderen gadgets konden verzamelen, daarna begon het eindspel waar er zo snel mogelijk over een stormbaan geklommen moest worden en er zo snel mogelijk een suikerspin opgegeten moest worden. Boaz en Vincent waren de uitverkorenen om deze klus te klaren! Samen waren zij super snel en de serieuze blikken bij deze challenge wisselde elkaar af. Tijdens de prijsuitreiking vielen wij van de ene verbazing in de andere, wij waren dit jaar geen laatste geworden en wij stegen steeds verder in de peiling! Uiteindelijk eindigde wij op de 1e plek van de PiKaNu! Na een ontzettend leuk kamp kwamen wij weer terug op Kon-Tiki om de kar uit te pakken en vervolgens werden de kinderen opgehaald.

Wij hebben het ontzettend naar onze zin gehad, wij hopen jullie ook!