Verslag open dag

Zeer succesvolle open dag bij Scouting Kon-Tiki

Zo’n twintig kinderen kwamen afgelopen zaterdagochtend met hun ouders naar het terrein van Scouting Kon-Tiki om gezellig een ochtend mee te spelen met de Bevers, Welpen en Welpenmeisjes. Sommige kinderen bleven eerst wat onwennig bij hun vader of moeder staan omdat het nog wel spannend was, maar al snel speelden zowel de stoere als de verlegen kinderen enthousiast mee. Koekhappen, spijkerpoepen, snoephappen en spijkerslaan, er was veel te doen! Daarna was het tijd om een marshmallow te roosteren boven een vuurtje totdat die lekker zacht geworden was. Tot slot werd er nog Hollandse Leeuwen gedaan, waarbij je naar de overkant van het veld moest rennen zonder door de vangers te worden opgetild. Je zou zeggen dat de energie dan wel op is, maar veel kinderen wilden het liefst nog veel langer blijven spelen.

De leidinggevenden van Kon-Tiki waren blij dat ze behalve de leden ook nog veel andere kinderen een geweldige ochtend konden bieden. Dat geeft een grote voldoening, wat hopelijk ook op de ouders is overgekomen. Uitbreiding van het team met een leidinggevende betekent dat er weer 7 kinderen van de wachtlijst elke zaterdag bij Scouting kunnen komen, dus daarom is Kon-Tiki altijd op zoek naar nieuwe leidinggevenden of andere hulp. Als je ziet hoeveel plezier de kinderen hebben, dan ga je als leiding na de activiteiten weer met een goed gevoel naar huis!

Tussen de middag werden enkele andere activiteiten opgebouwd, die voor de jongeren van 11 jaar en ouder uitdagend zijn. Met name de kabelbaan, maar ook de buikschuif, het spinnenweb en de route waarbij je geblinddoekt door en over obstakels moest, bleken een succes. In de kampvuurkuil bleek dat niet alleen de jongste kinderen wel raad wisten met de marshmallows. Er werd ook nog een klein watergevecht gehouden, wat met het mooie weer wel kon. En de oudere jeugdleden (tot 18 jaar) hebben o.a. uit een boom kunnen abseilen.

De scouts van Kon-Tiki hebben veel nieuwe mensen mogen verwelkomen. Bovendien was het een erg gezellige dag, dus al met al een zeer geslaagde open dag. Voor aanmeldingen om lid te worden of om nog een keer te komen kijken, kan er gemaild worden naar leden@scoutingkontiki.nl.