Ouder/Kindkamp 2016 Verkenners & Padvindsters

Geschreven door: (padvindster) Femke

Wij zijn afgelopen weekend samen met de verkenners op ouder & kind kamp geweest. We hebben allemaal leuke dingen gedaan. Toen we op scouting aankwamen zijn we met zijn alle tenten op gaan zetten. Die avond zelf hebben we ook nog een dropping gehad.
Toen we de volgende ochtend wakker werken hebben we ontbeten en ons goed warm aangekleed, want we gingen een posten spel op de hei doen. We moesten op de hei een stuk lopen. We wisten hoe we moesten lopen omdat we ook een kaart mee hadden gekregen. Als we bij een post waren aangekomen gingen we een spelletje doen en konden we door naar de volgende post.

In de middag hebben we de nieuwe padvindsters en verkenners geinstaleerd en hebben we een levend kwartetspel gedaan. De kinderen moesten door samen te werken (en heel hard te rennen) proberen zo veel mogelijk kwarttetten te krijgen. De ouders konden ons aftikken en een kaart afpakken.

Daarna gingen we in groepjes koken. We hebben buiten op het vuur een soort hertenstoofpotje gemaakt. Heel erg lekker!

Nadat we dat hadden opgegeten en we alles hadden opgeruimd gingen we een pubquiz doen. Dat is een quiz met allemaal verschillende vragen over random onderwerpen. Na de quiz was iedereen moe en zijn we gaan slapen.
De volgende ochtend hebben we ’s ochtends ochtendgym gedaan om lekker wakker te worden. Daarna hebben we nog wat andere spelletjes gedaan en hebben we onze slaapspullen en tent opgeruimd. Toen we klaar waren was het ook al weer tijd om naar huis te gaan na een leuk, gezellig & geslaagd weekend!

Groetjes Femke