Winterkamp 2016

Terwijl de oudere scouts zich een stuk in de rondte liepen op het Bikkelkamp, waren de andere padvindsters en verkenners ‘warm’ op Kon-Tiki op het Winterkamp. Dit kamp is altijd tussen kerst en Oud & Nieuw. Een mooie periode om lekker in het bos te vertoeven.

Tijdens dit winterkamp hebben zij toffe dingen gedaan in en rondom het clubhuis. Iedereen kon punten verdienen door spelletjes, activiteiten, maar ook corvee zo goed mogelijk uit te voeren. Met deze punten konden zij vervolgens spullen of hulp van de leiding kopen. Hier een samenvatting van het kamp:

Op dinsdag de 27e kwamen alle leiding en jeugdleden ’s middags aan. Het eerste wat opgezet moest worden waren de tenten. Een paar padvindsters vonden het een leuk idee om onder een zeil te gaan slapen en zodoende hebben zij daar onder overnacht! Vervolgens moest er een keuken gemaakt worden. Niet uit een bouwpakket van IKEA, maar uit pionierpalen. Er moest een tafelblad om aan te eten en een kookgedeelte komen. Door goede samenwerking tussen jong en oud hadden de scouts al snel hun keukentje staan. In deze keuken hebben zij vervolgens bami gekookt.

’s Avonds hebben we binnen een paar gezelschapsspelletjes gedaan en gechillt. Bij het uitgeven van de verdiende punten gingen de meiden al flink aan het shoppen, de een kocht een zak chips, de ander bestelde een kopje thee bij de wekdienst. De jongens speelden safe en gaven geen enkele punt uit. Vervolgens is iedereen haar en zijn tent ingedoken om een goede nachtrust te pakken.

Dag twee begon gruwelijk koud. Maar zoals het echte scouts betaamt had iedereen prima geslapen en werd er tijdens het ontbijt ontzettend geglimlacht. Hierna zijn wij delta-force (met een blaaspijp pijltjes schieten op elkaar) in het donker gespeeld! De lichten gingen uit en de zaklampen aan. Het was de leiding (Mathijs en Geffrey) tegen de rest. Al snel werden er door het hele clubhuis bunkers gebouwd. Iedereen was actief en het spel was onwijs leuk.

’s Middags hebben we gipsmaskers van elkaars gezicht gemaakt. Hiervoor hadden de scouts uiterste concentratie nodig en een vracht geduld, maar iedereen zat uiteindelijk onder de gips en stoflapjes. Een super leuke activiteit waar bij verbazingwekkend genoeg ook de jongens hun knutsel¬†skills lieten zien.

Nadat chef-kok Krista haar heerlijke schnitzels met aardappels en witte bonen had gemaakt gingen wij naar het verre Voorthuizen om daar een potje te bowlen. Hierbij lieten onder anderen Thom en Irissonna zien dat zij ervaren kegel(om)stoters waren!

Terug op het clubhuis gingen we een film kijken. Zootropolis. Prachtfilm. Vooral bij de scene met het luiaard kwam (in ieder geval) de leiding niet meer bij. Aanradertje dus!

Toen kwam ronde 2 van het punten uitbesteden. En nu konden de scouts iets aanschaffen wat nog nooit was voorgekomen op een winterkamp. Een nachtje binnen slapen. Natuurlijk wilden zij dit wel en was de keuze voor iedereen snel gemaakt. De jongens hadden nog flink wat punten over dus die kochten bijna alles wat er te kopen viel.

Dag drie begon zonovergoten en was dus ideaal om een mooi tochtje te lopen. Aan de hand van verschillende tochttechnieken liepen de scouts door het bos langs de schaapskooi, het Solsche Gat en de verzetsbunker uit WO2.

Op Kon-Tiki waren ondertussen de Explorers en Bikkelkampers al binnengedruppelt dus het was een drukte van jewelste. Samen met het Bikkelkamp hebben we traditioneel patat gegeten. Hierna hebben we nog naar een mooie vuurwerkshow gekeken. Om 20:00 was het kamp echt afgelopen en ging iedereen naar huis om zich te verheugen op Oud & Nieuw.

De leiding heeft een superkamp gehad en we willen iedereen bedanken die mee was!

Groetjes en tot zaterdag,

De winterkamp staf: Krista, Naomi, Jonne, Geffrey en Mathijs.