Informatie over lidmaatschap

Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 5 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Scouting Kon-Tiki kun je eerst drie keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep. Mocht je het na drie keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word je lid en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent, word je geïnstalleerd en mag je je Scoutfit met badges en das dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

Wil je lid worden, let dan wel op het volgende:

• Neem eerst contact op met de ledenadministratie. De ledenadministratie heeft inzicht of er bij de speltak waar je lid wordt, plaats is. Sommige speltakken hebben namelijk een wachtlijst.
  • Is er plek, dan hoor je dat van de ledenadministratie of leiding van de speltak en word je uitgenodigd voor de eerste opkomst (opkomst is een Scoutingterm voor bijeenkomst).
  • Je kunt drie keer komen kijken, daarna besluit je of je lid wilt worden. Word je geen lid, dan kun je niet meer komen; je betaalt dan namelijk geen contributie.
  • Het lidmaatschap gaat in na de drie keer dat je bent wezen kijken en je besloten hebt lid te worden. Hiervoor vul je het inschrijfformulier in die je naar de ledenadministratie mailt. Je betaalt vanaf dat moment een evenredig deel van de jaarlijkse contributie. Lees hier meer over contributie.
  • Als je lid bent, dan verwacht de leiding dat je er iedere opkomst bij bent. Als je een keertje niet kunt, moet je je altijd afmelden bij de leiding.
  • Als je lid bent, verwachten we dat je zo snel mogelijk een Scoutfit-blouse draagt. De insignes en das draag je pas vanaf het moment dat je bent geïnstalleerd.

Meer weten over het lidmaatschap?

Kijk dan verder op deze pagina of neem contact op met secretaris@scoutinkontiki.nl. We kijken er naar uit je welkom te heten als lid van Scouting Kon-Tiki!

Lid worden? Inschrijfformulier!

Je wilt je inschrijven als nieuw lid bij onze groep? Dat kan met het Aanmeldformulier, vul het in en mail het direct naar onze ledenadministratie.

Heb je vragen, of wil je graag een paar keer komen kijken? Dat kan via deze link!