Speelmogelijkheden buiten het terrein

De directe omgeving van het clubhuis is in alle richtingen, op de school en drie woonhuizen na, enkel kilometers bos. Er zijn veel speelmogelijkheden zowel voor dagspelen als avondspelen.Deze zijn echter, in tegenstelling tot het gehuurde, niet exclusief voor huurders. U zult dan ook rekening moeten houden met andere gebruikers.

Hoe verder men richting het oosten gaat, hoe dichter de bossen van het Veluwemassief worden. Bijna al deze bos percelen zijn vrij toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Auto’s zijn echter niet overal toegestaan. Van belang is het verder om te weten dat na zonsondergang de bospercelen niet toegankelijk zijn.

Enkele interessante plaatsen in de omgeving voor spelen of posten van speurtocht/avondwandeling (binnen 2000 meter):

• Direct achter het clubhuis ligt een perceel van Staatsbosbeheer dat geschikt is voor terrein- en sluipspelen.
  • Het zwaartepunt van Nederland bevindt zich in de gemeente Putten. (Naast Peppelerweg). Scouts weten natuurlijk wat het zwaartepunt is, maar ben je er al eens geweest? De steen met de grote ring ligt naast de Peppelerweg.
  • De Kolthoornse heide ligt noordelijk van de Kolthoornseweg, aan weerszijden van de Arnhemse Karweg.
  • Aan de kruising Oude Prinseweg/Nieuwe Prinseweg ligt de Krachtighuizerheide die geschikt is voor terrein-, sluip- en avondspelen.
  • Het Solsche gat (aan de Laak). Dit is een grote diepe kuil die waarschijnlijk ontstaan is na de ijstijd. Over het ontstaan van deze ‘diepte’ aan de Laak doen diverse legenden de ronde. (Een boekje met legenden van de omgeving is verkrijgbaar in de plaatselijke boekhandel.) Zeer geschikt voor diverse themaontknopingen.

Medegebruik terrein door wild

Op het terrein komen verschillende soorten wild voor, bijvoorbeeld wilde zwijnen, herten en reeën. Zwijnen zijn dol op etenswaar, laat deze dus niet op de grond staan.Hang de vuilniszakken ergens aan op, buiten hun bereik. Zwijnen zijn niet gevaarlijk wanneer je ze niet direct benadert.

Bezienswaardigheden in Putten

Zwembad

Hoewel het terrein buiten het dorp ligt, zijn de verschillende faciliteiten van het dorp op zeer korte afstand beschikbaar. Iets verder weg ligt het zwembad van Putten, daarvoor moet u aan de noordzijde van Putten zijn. Dit zwembad heeft, behalve een buitenbad, ook een overdekt gedeelte met daarin een subtropisch gedeelte. Het zwembad is op de fiets in ongeveer 15 minuten te bereiken.

Bosbad Putten, Zuiderveldweg 6 3881 LJ Putten,  tel: 0341-351288 www.bosbadputten.nl

Randmeer strand Nulde

Op strand ‘Nulde’ (aan het Veluwemeer) is een surfstrand en twee ‘gewone’ stranden. Het strand is in ongeveer 20 minuten op de fiets te bereiken. Met tonnen – die bij ons te huur zijn – kan men vlotten maken voor gebruik op het randmeer.

Dorp/winkels/braderieën

Gedurende de maanden juli en augustus zijn er vier donderdagen achtereen braderiemarkten (14:00-21:00 uur) in het centrum van Putten. Op woensdagochtend is de wekelijkse markt op het Kerkplein.

Razzia Putten oktober 1944

De bekendheid van Putten berust ook op een tragische gebeurtenis uit de Tweede Wereldoorlog. Ruim 600 Puttense mannen zijn door de bezetter weggevoerd, na een aanslag door het verzet op een hoge Duitser. Als blijvende herinnering aan dit oorlogsdrama is een gedenksteen bij de Grote Kerk aan de Dorpsstraat geplaatst. Andere herinneringen aan deze gebeurtenis zijn ‘De vrouw van Putten’, te vinden aan de dorpsstraat (richting Nijkerk), de Gedachtenisruimte aan de overzijde van de straat en een gedenksteen bij de plaats van de aanslag van ’44 (Nijkerkerstraat ter hoogte van Oldenaller).

Landgoed Schovenhorst

SeARCH, Forest Tower (Bostoren), Putten, NL, 2009Op het Landgoed Schovenhorst zijn er een aantal bezienswaardigheden. Naast de bomentuinen (Kleine en Grote Pinetum en Arboretum) zijn er rondleidingen. Op het landgoed staat ook het museum ‘De Tien Malen’ waarin de geschiedenis van Putten wordt weergegeven. Tevens is er de zogenaamde ‘bostoren’, vanaf deze toren kunt u over de boomtoppen én Putten kijken.

Meer informatie over de omgeving van Putten is te verkrijgen via de VVV.

Attracties in de omgeving van Putten

Dolfinarium Harderwijk
Walibiworld
Nationaal park De Hoge Veluwe
Familiepretpark Koninging Juliana Toren
Apenheul
Klimbos Ermelo

Openbaar Vervoer

Als u van plan bent om tijdens het kamp gebruik te maken van het openbaar vervoer, is het verstandig om er rekening mee te houden dat het station van Putten vrij ver buiten de kern is gelegen. Het is dan ook lastig om voor het vervoer van personen en zeker het vervoer van bagage op alleen de NS te rekenen. Wel kan er gebruik gemaakt worden van ‘treintaxi’ of de buslijn 107. Door het centrum van Putten rijden verder 3 buslijnen (de lijn Arnhem-Lelystad, Ede-Harderwijk en Zwolle-Amersfoort). Lijn 107 Ede-Putten loopt bij Kon-Tiki langs de deur via een opstapplaats aan de Garderenseweg en gaat ook langs het NS station in Putten.

Nog meer? Kijk op onze Google Maps met interessante locaties