De stam is voor iedereen die ouder dan 19 is en graag zelf ook nog opkomsten draait. Elke zaterdagavond vanaf een uur of half negen is er opkomst. Een deel van de stamgasten is ook leiding en blijft vaak na het leiding geven ’s middags op scouting om daar met elkaar te eten en daarna de opkomst te draaien. Je hoeft echter geen leiding te zijn om bij de stam te zitten, iedereen is welkom.

De opkomsten

Naast een hapje en een drankje is er natuurlijk ook een programma. Dat wordt door de stamleden zelf bedacht en uitgevoerd. De avond kan variƫren van een filmquiz tot pionieren en van abseilen tot verwenavond. Het is net wat je er zelf van maakt.

Kampjes

Soms is er ook een kampje voor de stam, vaak is dat dan eigenlijk een verlengde opkomst, of is er een groepsactiviteit zoals bijvoorbeeld een klusweekend rond de Paasdagen. Ook zijn er een aantal stamzomerkampen geweest, bijna alles is mogelijk zolang er maar mensen zijn die de organisatie op zich willen nemen.

Lijkt je dit leuk?

Klinkt dit allemaal goed en ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met Elsa van den Berg van de ledenadministratie, of schiet een stamlid aan. Hoe meer mensen hoe leuker de stam!