Terrein

Het Scoutingkampeerterrein is in gebruik en in beheer bij de stichting Scouting Kon-Tiki Putten. Het terrein beslaat een oppervlakte van circa 2 ha. Hierop is het clubhuis geplaatst. Er zijn twee speelvelden beschikbaar, één grote en één kleine. Om deze velden kan gekampeerd worden.

Kampvuurkuil

De kampvuurkuil bij ons gebouw heeft een zeshoekige vorm in een vijftal ringen. In het midden is een brede vuurplaats. De kampvuurkuil biedt plaats aan ruim 100 mensen. Eén zijde doet dienst als podium en biedt ruimte voor kampvuursketches.

Putten

Het terrein van Scouting Kon-Tiki Putten ligt zo’n 2 km van de oostkant (weg naar Garderen) van Putten, een dorp met ruim 25.000 inwoners. Behalve dat de gemeente Putten voor een deel in het bosgebied ligt kent de gemeente overgangsgebied met uitgebreide landgoederen (bossen, heide en weilanden) en wordt het aan de westzijde begrenst door het Randmeer.

Schovenhorst

Het terrein waar ons clubhuis op staat maakt onderdeel uit van het landgoed Schovenhorst.

´Landgoed Schovenhorst is gelegen aan de oostrand van Putten, op de westflanken van de Veluwe. Het landgoed is ruim 150 jaar oud. De wijdvermaarde boomsoortencollecties die per landstreek uit de hele wereld – samengebracht in het aantal bomentuinen – maken het landgoed bijzonder. In de twee Pineta en het Arboretum groeien bomen als de reusachtige Mammoetboom van 150 jaar oud. Rondom de bomentuinen ligt een bos van 150 hectare dat behoort tot de mooiste plekjes van de Veluwe.´

bron: folder landgoed Schovenhorst

En juist op dat landgoed werd plaats gemaakt voor een scoutingclubhuis met een mooi ingericht terrein.