De welpen zijn een groep jongens tussen de 7 en de 11 jaar oud. Elke zaterdag zijn ze tussen 10 en 12 uur in het bos te vinden. We doen dingen binnen het thema Jungleboek. Dat kun je ook wel merken aan de kleurrijke Jungle-namen van de leiding.

Opkomsten

De opkomsten zijn een mix van verschillende activiteiten. Zo bakken we de ene week broodje boven een zelfgemaakt kampvuur terwijl we de week erop levend Stratego spelen. Behalve de welbekede scoutingactiviteiten doen we natuurlijk nog veel meer. Waterrakketten maken, drop casino of een papieren vliegtuigjes wedstrijd, het is iedere week weer een verrassing.

Kampjes

Voor de avontuurlijke welpen zijn er ook kampjes. Deze zijn meestal van vrijdag op zaterdag en vaak is hier ook een insigne mee te behalen. Naast deze kleine weekend kampjes is er ook een zomerkamp. Dit is een kamp van vijf dagen waar een we een themaverhaal beleven. Denk aan “Reis rond de wereld” waarbij de welpen de hele wereld zijn rond gegaan in 5 dagen of het “Indiana Jones” kamp waar we uiteindelijk een grote schat vonden.

Lijkt dit je leuk?

Wil je ook eens komen kijken of de welpen wat voor jou zijn? Neem dan contact op met Elsa van den Berg van de ledenadministratie via deze link. Helaas hebben we nog wel een wachtlijst, dus het kan even duren voordat je lid kunt worden.

Het welpenteam.