Scouts op een klimplateau

Veiligheid & kwaliteit

Bij Scouting vinden we het belangrijk dat kinderen en jongeren op een veilige manier het scoutingspel spelen. Hierbij zijn een veilige speelomgeving, een veilig spel en een veilige sociale omgeving een voorwaarde.

Binnen Scouting volgt de leiding daarom trainingen om op een verantwoorde wijze leiding te kunnen geven aan de jeugdleden. Scouting Nederland heeft een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verplicht gesteld voor alle vrijwilligers en besteedt aandacht aan sociale veiligheid. Ook zijn veiligheidsbladen opgesteld rondom diverse Scoutingactiviteiten. Daarnaast zijn er speciale richtlijnen waaraan Scoutingaccommodaties moeten voldoen, zodat de gebouwen veilig zijn en blijven.

Sociale veiligheid

We vinden het binnen Scouting Kon-Tiki belangrijk dat leden binnen een sociaal veilige omgeving leuke en uitdagende Scoutingactiviteiten kunnen doen.

Wat is sociale veiligheid

Sociale veiligheid binnen Scouting Kon-Tiki betekent dat leden zich beschermd weten en voelen tegen grensoverschrijdend gedrag in de vereniging. Onder grensoverschrijdend gedrag verstaan we het overschrijden van normen (gedragscode) en de wet. Zoals bijvoorbeeld: zeden, verduistering, pesten, groepsdruk, geweld etc. Samen met Scouting Nederland werken wij actief mee aan de bescherming van alle leden op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Bewustwording en preventie zijn belangrijke ingrediënten die bijdragen aan een sociaal veilige omgeving

Gedragscode

De gedragscode geeft grenzen aan in het contact met minderjarigen. Deze code dient door iedereen die een functie binnen onze Scoutinggroep vervult, te worden onderschreven. Wij maken gebruik van de gedragscode van Scouting Nederland die je hier kunt downloaden. Alle vrijwilligers worden bij aanvang van hun vrijwilligerswerk, gewezen op deze gedragscode.

Scouting Nederland werkt samen met andere vrijwilligersorganisaties en sportorganisaties in het project 'In veilige handen' om grensoverschrijdend gedrag door vrijwilligers die met kinderen en jongeren werken te voorkomen.

De vertrouwenspersoon

Wij vinden het belangrijk dat (jeugd)leden binnen een sociaal veilige omgeving leuke en uitdagende Scoutingactiviteiten kunnen doen. Een vertrouwenspersoon is een belangrijk onderdeel van een sociaal veilige groep.
Een vertrouwenspersoon is een persoon waar vrijwilligers, jeugdleden of ouders in vertrouwen kunnen praten. Dit kan gaan over een concreet voorval, maar ook over een onderbuikgevoel en twijfels. De vertrouwenspersoon heeft als doel dat jij je ondersteund weet.

Wie onze vertrouwenspersoon is vind je hieronder. Als je contact zoek met onze vertrouwens persoon, kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Contact opnemen kan natuurlijk ook via de telefoon of whatsapp, klik hiervoor op één van de foto's hieronder'

Clubhuis

0341-214644 (alleen op zaterdag)
 
Scouting Kon-Tiki
Garderenseweg 144b
3881 NC  Putten