Verkenners 's-nachts op het dak bezig met surfplank aan kabelbaan

Vrijwilliger worden

Scouting Kon-Tiki altijd op zoek naar mensen die onze vrijwilligers kunnen ondersteunen!

Voor deze ondersteuning werken we met diverse groepen vrijwilligers. De vrijwilligers zijn belangrijk voor het functioneren van Scouting Kon-Tiki. Om het vrijwilligerswerk zo goed mogelijk te faciliteren zijn de vrijwilligers georganiseerd in teams. Elk team wordt aangestuurd door een coördinator. Wellicht heb je interesse om deel te nemen in een werkgroep of wil je je opgeven als vrijwilliger. Via het contactformulier kun je ons dit eenvoudig kenbaar maken.

Plusscouts

De Plusscouts speltak is voor iedereen die iets met Scouting heeft, maar niet meer in de leeftijdsgroepen past. Zes keer per jaar komen de plusscouts bij elkaar en organiseren dan hun eigen opkomst of een extra activiteit voor de groep. Daarnaast werken ze vaak samen met de Stam, zoals bij de Jotihunt, het Darttoernooi, de groepsverjaardag en de groepsbarbecue. Drie keer per jaar organiseren zij een eigen opkomst.

Expertiseteam

Dit team bestaat uit personen met een bepaalde expertise waar we een beroep op kunnen doen om extra invulling aan een opkomst te geven of waar we terecht kunnen voor vragen en advies. Heb je een bepaalde Scouting gerelateerde expertise, zoals abseilen, pionieren, kaarttechnieken en insignes? Of ben je super creatief, muzikaal of beschik je over andere expertises op een bepaald gebied? En mogen we incidenteel een beroep op je doen? Laat ons dan weten over welke expertise jij beschikt.

Klusteam

De helden van het klusteam zorgen voor het onderhoud aan het gebouw, het terrein en het spelmateriaal. Daarnaast zijn ze ook inzetbaar voor klussen ten behoeve van de speltakken, zoals het maken van thema-attributen en de inrichting van het lokaal. Heb jij twee rechterhanden? Dan komen we graag met je in contact!

PR-team

Verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie. Kun jij ons helpen met het verbeteren van onze teksten of het vergroten van onze zichtbaarheid? Dan komen we graag met je in gesprek.

Invalpool

Soms komt het voor dat door afwezigheid van leidinggevenden een opkomst niet door kan gaan. Dan is het fijn om te weten dat er een groep vrijwilligers is waar we een beroep op kunnen doen, zodat de opkomst alsnog door kan gaan. Heb je ervaring met leidinggeven aan jeugdleden en mogen we incidenteel een beroep op je doen? Meld je dan aan voor de invalpool.

Activiteitenteam

Voor de organisatie van de grotere groepsactiviteiten, zoals de boerenkoolmaaltijd, groepsverjaardag of een eventueel te organiseren regio-activiteit kunnen we rekenen op extra capaciteit vanuit het activitetenteam. Ben jij goed in regelen, organiseren of gewoon inzetbaar voor hand- en spandiensten? En mogen we zo af en toe een beroep op je doen? Meld je dan aan voor het activiteitenteam.

Clubhuis

0341-214644 (alleen op zaterdag)
 
Scouting Kon-Tiki
Garderenseweg 144b
3881 NC  Putten