Bostoren Landgoed Schovenhorst

Omgeving

De directe omgeving van het clubhuis is in alle richtingen, op de school en drie woonhuizen na, enkel kilometers bos. Er zijn veel spelmogelijkheden zowel voor dag als avond. In tegenstelling tot het gehuurde is het bos niet exclusief voor huurders. Je zult dan ook rekening moeten houden met andere gebruikers.

Speelmogelijkheden buiten het terrein

Hoe verder richting het oosten, hoe dichter de bossen van het Veluwemassief worden. Bijna al deze bospercelen zijn vrij toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Auto’s zijn echter niet overal toegestaan. Van belang is dat na zonsondergang de bospercelen niet toegankelijk zijn.

Speelveld op het terrein
Uitzicht vanuit het clubhuis

Enkele interessante plaatsen in de omgeving voor spelen of posten van speurtocht/avondwandeling (binnen 2000 meter):

 • Direct achter het clubhuis ligt een perceel van Staatsbosbeheer dat geschikt is voor terrein- en sluipspelen.
 • Het zwaartepunt van Nederland bevindt zich in de gemeente Putten. Scouts weten natuurlijk wat het zwaartepunt is, maar ben je er al eens geweest? De steen met de grote ring ligt naast de Peppelerweg.
 • De Kolthoornse Heide ligt noordelijk van de Kolthoornseweg, aan weerszijden van de Arnhemse Karweg.
 • Aan de kruising Oude Prinseweg/Nieuwe Prinseweg ligt de Krachtighuizerheide die geschikt is voor terrein-, sluip- en avondspelen.
 • Het Solsche gat (aan de Laak). Dit is een grote diepe kuil die waarschijnlijk ontstaan is na de ijstijd. Over het ontstaan van deze ‘diepte’ aan de Laak doen diverse legenden de ronde. (Een boekje met legenden van de omgeving is verkrijgbaar in de plaatselijke boekhandel.) Zeer geschikt voor diverse thema ontknopingen.

Medegebruik terrein door wild

Op het terrein komen verschillende soorten wild voor, zoals wilde zwijnen, herten en reeën. Zwijnen zijn dol op etenswaar, laat deze daarom niet op de grond staan. Hang de vuilniszakken ergens aan op, buiten hun bereik. Zwijnen zijn niet gevaarlijk wanneer je ze niet direct benadert.

Meer informatie over de omgeving van Putten is verkrijgbaar bij VVV Putten.

Bezienswaardigheden in Putten

Zwembad

Luchtfoto van Bosbad Putten
Foto: Bosbad Putten

Iets ten noorden van de bebouwde kom kun je naar hartelust zwemmen in Subtropisch Bosbad Putten. Het zwembad ligt op een unieke locatie in het bos en beschikt over zowel een binnenbad met subtropisch gedeelte en wildwaterbaan als een buitenbad met een grote zonneweide. Waterfietsen en kanovaren is mogelijk in de vijver die rondom het complex ligt.

Het zwembad is op de fiets in ongeveer 15 minuten te bereiken.

Veluwemeer

Luchtfoto van Strand Nulde
Foto: Leisurelands

Uniek gelegen aan het Nuldernauw in Putten vind je recreatiegebied Strand Nulde. Je hebt hier een prachtig uitzicht op het Veluwemeer en de Flevopolder. De verschillende zandstranden, waaronder een surfstrand, de ruime ligweiden en voorzieningen maken Strand Nulde tot de ideale plek voor een dagje uit.

Het strand is in ongeveer 20 minuten op de fiets te bereiken.

Winkelcentrum Putten

Kinderactiviteiten met de Burgemeester van Buiten
Foto: Winkelcentrum Putten

Putten kent een authentiek winkelcentrum dat zich kenmerkt met een sterke vertegenwoordiging van lokale ondernemers. De supermarkten liggen aan de rand van het winkelcentrum. Tijdens de zomermaanden organiseert Winkelcentrum Putten met regelmaat leuke evenementen. De weekmarkt is elke woensdagmorgen op het Kerkplein.

Je bereikt Winkelcentrum Putten op de fiets in ongeveer 15 minuten.

Attracties

Scouts op hoogte in Klimbos Ermelo
Klimbos Ermelo

In de omgeving van Putten vind je o.a. de volgende attracties:

 • Dolfinarium Harderwijk
 • Walibiworld
 • Nationaal park De Hoge Veluwe
 • Familiepretpark Koningin Juliana Toren
 • Apenheul
 • Dierenpark Amersfoort
 • Putter Stoomgemaal
 • Klimbos Ermelo

Nog meer? Kijk op onze Google Maps voor meer interessante locaties!

Landgoed Schovenhorst

Sfeerimpressie Landgoed Schovenhorst
Video: Landgoed Schovenhorst

Op Landgoed Schovenhorst zijn een aantal bezienswaardigheden. Het landgoed is bekend vanwege de beroemde bomentuinen (Kleine en Grote Pinetum en Arboretum), waar ook rondleidingen worden gegeven. Op Schovenhorst staat ook het museum ‘De Tien Malen’ waarin de geschiedenis van Putten wordt weergegeven.

Een ervaring op zich is de zogenaamde ‘bostoren’. Vanaf 40 meter hoogte heb je over de boomtoppen een onvergetelijk uitzicht over Putten en een groot deel van de Noordwest-Veluwe. In de toren zelf is ook van alles te beleven.

Razzia Putten oktober 1944

De Vrouw van Putten
Foto: VVV Putten

De bekendheid van Putten berust ook op een tragische gebeurtenis uit de Tweede Wereldoorlog. Na een aanslag door het verzet op een hoge Duitse officier zijn ruim 600 Puttense mannen door de bezetter weggevoerd. Als blijvende herinnering aan dit oorlogsdrama is een gedenksteen bij de Grote Kerk aan de Dorpsstraat geplaatst.

Andere herinneringen aan deze gebeurtenis zijn ‘De Vrouw van Putten’, te vinden bij de rotonde Dorpsstraat/Nijkerkerstraat, de Gedachtenisruimte aan de overzijde en een gedenksteen bij de plaats van de aanslag (Nijkerkerstraat ter hoogte van Landgoed Oldenaller).

Openbaar vervoer

Wil je tijdens het kamp gebruik te maken van het openbaar vervoer, dan is het verstandig om er rekening mee te houden dat het station van Putten vrij ver buiten de kern is gelegen. Het is lastig om voor het vervoer van personen en zeker het vervoer van bagage op alleen de NS te rekenen. Wel kan er gebruik gemaakt worden van ‘treintaxi’ of de buslijn 107. Door het centrum van Putten rijden verder 3 buslijnen (de lijn Arnhem-Lelystad, Ede-Harderwijk en Zwolle-Amersfoort). Lijn 107 Ede-Putten loopt bij Kon-Tiki langs de deur via een opstapplaats aan de Garderenseweg en gaat ook langs het NS station in Putten.

Clubhuis

0341-214644 (alleen op zaterdag)
 
Scouting Kon-Tiki
Garderenseweg 144b
3881 NC  Putten