Exporer tussen bomen in klimbos
Baden Powell Tocht

Scouting Kon-Tiki organiseert op 19 maart 2022 weer de jaarlijkse Baden-Powell tocht

Komende zaterdag 19 maart lopen 1300 scouts in de bossen bij Putten de jaarlijkse Baden-Powell tocht. De wandeltocht wordt georganiseerd door onze eigen Kon-Tiki groep. De routes van 3, 5, 11 of 13 kilometer leiden door een prachtig bosrijk landschap, startend en eindigend bij de bomentuinen van Landgoed Schovenhorst.

De bospaden met hier en daar nog een omgevallen boom van de februari stormen zullen een mooie uitdaging vormen, aldus Lars Wieringa namens de organisatie. Naast het lopen van een speurtocht zullen er voor de scouts posten zijn met leuke opdrachten. Ook aan een krentenbol en drinken is gedacht. Bijna alle scoutinggroepen uit de regio Noordwest-Veluwe/Flevoland zullen deelnemen. Vanwege de Covid maatregelen is de tocht met een maand uitgesteld. Maar nu gaat de tocht (na het afgelasten in 2020 en 2021) weer door!

De regio had Kon-Tiki gevraagd om weer de tocht te organiseren. In 2019, het jaar voor Covid, had Kon-Tiki ook de tocht georganiseerd. Dus snel een wandeltocht regelen was maar een kleine uitdaging voor onze groep. Zaterdag zullen tientallen vrijwilligers en ouders klaar staan om 1200 scouts uit de regio te verwelkomen. Ook hierbij onze dank, jullie maken het mogelijk! Onze scouts en hun leiding zullen natuurlijk de routes ook zelf lopen.

Bijzondere dank gaat hierbij nog uit naar de gemeente Putten en naar Landgoed Schovenhorst. Dankzij een goede samenwerking met Kon-Tiki kon er een prachtige wandeltocht worden georganiseerd.

Clubhuis

0341-214644 (alleen op zaterdag)
 
Scouting Kon-Tiki
Garderenseweg 144b
3881 NC  Putten