Exporer tussen bomen in klimbos
Deel van de tafel waaraan ongeveer 100 scouts een boerenkoolmaaltijd nuttigen
Boerenkoolmaaltijd

Zaterdag 4 januari was de 1e opkomst van 2020. Traditioneel wordt de eerste opkomst van het jaar afgesloten met een boerenkoolmaaltijd voor de hele groep.

Terwijl een aantal leden en ouders zich in de keuken installeren om 35kg aardappels te schillen, houden de leden buiten een spel dat de hele middag in beslag neemt. Bij dit spel moesten materialen worden 'verdiend' door allerlei uitdagingen goed uit te voeren. De jeugdleden uit verschillende speltakken (bevers, welpen, scouts en explorers) moesten hierbij goed samenwerken. Met de verzamelde materialen konden teams vervolgens naar eigen keus iets bouwen naar eigen keus, zoals een kampkeuken, uitkijkplatform of schommel. Het was een groot succes, alle teams hadden zich fantastisch ingezet en schoven moe maar voldaan aan tafel in het clubhuis. Door de openslaande deuren tussen 2 speellokalen te openen zaten alle ruim 100 leden aan één tafel die zich uitstrekte over de 2 lokalen!

De voorzitter vertelt dat het ledenaantal groeit. Dat is te danken aan de inzet en enthousiasme van de leidingteams en alle andere vrijwilligers die de jeugdleden wekelijks een onvergetelijke dag bezorgen. Al met al boft Scouting Kon-Tiki enorm met het mooie terrein op landgoed schovenhorst en het mooie clubgebouw en bloeit de vereniging als nooit tevoren. Er is ruimte voor meer leden, met name voor jkinderen tussen 5 en 7 jaar (Bevers).

Ben je enthousiast geworden of wil je eens kijken of Scouting iets is voor jezelf, zon of dochter? Kom gerust kijken! Er is momenteel geen wachtlijst.

In het stichtingsbestuur zijn momenteel twee vacatures. De stichting is verantwoordelijk voor het gebouw, de financiën en de verhuur. Daarnaast is er ook een vacature voor een oudervertegenwoordiger. Ervaring is niet noodzakelijk, enthousiasme wel!

Clubhuis

 
Scouting Kon-Tiki
Garderenseweg 144b
3881 NC  Putten